Preocuparea permanentă a executivului Primăriei Municipiului Dorohoi pentru a menţine un oraş curat şi prietenos cu mediul s-a concretizat prin obţinerea unei finanţări în valoare de peste 7 milioane lei, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
În cadrul proiectelor „Înfiinţarea unui centru de colectare cu aport voluntar (CAV) în Municipiul Dorohoi, Judeţul Botoşani” şi „Construirea de insule ecologice digitalizate în Municipiul Dorohoi, Judeţul Botoşani”,municipiul va beneficia de o platformă de colectare amenajată pentrudeșeuri reciclabile și biodeșeuri, precum şi deșeuri voluminoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări.
Totodată, în cartierele de blocuri ale Municipiului Dorohoi se amenajează 30 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea deşeurilor de tip biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic şi metal, hârtie şi carton.
Fiecare insulă ecologică va deservi minimum 200 de apartamente pentru care locatarii vor primi cartele de acces.
Lucrările pentru realizarea acestor investiţii se află în derulare.
Ultima actualizare (Vineri, 31 Mai 2024)
Ca urmare a demersurilor Primăriei Municipiului Dorohoi pentru finanţarea a 16 locuinţe sociale, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a emis, pe 20 mai 2024, Ordinul nr. 1391 prin care a aprobat lista obiectivelor de investiţii şi sumele alocate pentru construirea de locuinţe sociale şi de necesitate.
În prima etapă, am primit finanţare pentru 8 locuinţe sociale şi de necesitate, în Cartierul Dumbrava Roşie, în valoare de 6.984.136,90 lei.
Din cele 8 apartamente cu trei camere, construite pe o suprafaţă desfăşurată de 925,28 mp, două apartamente sunt destinate persoanelor cu dizabilităţi.
Ultima actualizare (Vineri, 31 Mai 2024)
Cartierul ANL din str. 1 Decembrie se dezvoltă în continuare, prin construirea a încă 60 de apartamente, finanţate prin Agenţia Naţională de Locuinţe, în două etape.
În Etapa I, s-a aprobat în luna aprilie 2024 finanţarea construirii a 20 de apartamente, în valoare de 16.647.118,58 lei.
În etapa a doua vor fi construite 40 de apartamente cu două şi trei camere.
Bugetul local finanţează racordarea la utilităţi şi sistematizarea verticală.
Ultima actualizare (Miercuri, 29 Mai 2024)
Începând din martie 2024, au fost recepţionate şi instalate o parte din echipamentele medicale de ultimă generație aferente celor două proiecte accesate prin Componenta C12 – Sănătate, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, respectiv „Creşterea capacităţii de asistenţă medicală a Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi” şi „Îmbunătățirea serviciilor medicale ale Spitalului Municipal Dorohoi prin dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, în valoare de peste 28 milioane lei, depuse de Primăria Dorohoi în parteneriat cu Spitalul Municipal Dorohoi, după cum urmează:
-
11 aparate de tip ecograf ce vor fi utilizate de specialiştii din cadrul cabinetelor de Cardiologie, Reumatologie, Endocrine, Radiologie, Chirurgie, Explorări funcţionale, Pediatrie, Medicină Internă, Urologie, Obstetrică-Ginecologie, Pneumologie;
-
aparatură şi echipamente pentru chirurgie(audiometru, endoscop flexibil pentru consult ORL cu cameră video, aspirator ORL, otoscop, oglindă frontală, trusă instrumentar, electrocauter, lampă sciatică cu picior, trusă chirurgie OG, lampă examinare cu led, motor pentru tăiat ghips, pistol puncţii biopsice prostatice, dilatatoare uretrale, trusă instrumentar chirurgical urologie, uroflowmetru, electrocauter, aspirator chirurgical);
-
4 roboţi autonomi de dezinfecţie cu ultraviolete;
-
aparatură şi echipamente specifice Cabinetului de oftalmologie(biomicroscop cu iluminare fundal, autorefractometru cu keratrometrie, tonometru non contact cu jet aer, combină oftalmologică, proiector cu optotip şi teste cromatoscopice);
-
aparatură şi echipamente pentru balneofizioterapie(baie galvanică patrucelulară, aparat laser de înaltă intensitate, aparat diatermie de contact, aparat masaj limfatic, oscilometru Doppler-deep oscilation, baie de parafină);
-
aparatură şi echipamente pentru dermatovenerologie(aparat fototerapie, sistem de dermatovenerologie digitală şi cartografie corporală totală, aparat pentru tratarea hiperhidrozei).
Totodată, au fost preluate echipamente şi materiale medicale din loturile„linie de distribuţie şi de servire a hranei pentru pacienţi” (dulap mobil transport tăvi secţii exterioare, cărucior pentru transport boluri şi capace, coşuri de spălare-depozitare boluri, cărucior tip Bain Marie mobil pe roţi, tavă compactă izotermă cu farfurii, cărucior încălzitor farfurii felul doi, cărucior rastel cu patru poliţe pentru depozitare tăvi, set farfurii pentru tavă compactă izotermă), „dispozitive medicale” (defibrilator, oscilometre, Doppler fetal, dinamometru, negatoscoape) şi „staţie de sterilizare”.
Restul echipamentelor de ultimă generaţie vor fi livrate în cursul lunilor care vor urma, până în luna noiembrie 2024, conform graficului de livrări.
Aceste echipamente vin în completarea celor achiziţionate în 2022 şi 2023 prin alte finanţări europene, contribuind la îmbunătăţirea calităţii actului medical.
Ultima actualizare (Marţi, 28 Mai 2024)
Primăria Municipiului Dorohoi vă informează că în curând va începe execuția lucrărilor la proiectul de investiții „Modernizarea sistemului de iluminat public stradal în Municipiul Dorohoi”,cu fonduri în valoare de 5.155.983,54 lei, atrase de la Administrația Fondului pentru Mediu prin contractul de finanțare semnat de primarul Dorin Alexandrescu și echipa sa.
În acest moment, sunt finalizate etapele premergătoare prevăzute de legislația în construcții, sunt obținute toate avizele necesare și se finalizează proiectul tehnic de execuție a lucrărilor.
Proiectul care se derulează în această perioadă,continuă inițiativele echipei primarului Dorin Alexandrescude a moderniza sistemul de iluminat public stradal, pietonal și din parcări, vine în completarea investiţiei „Eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public din municipiul Dorohoi”, finalizate în 2019, prin care s-au instalat în municipiu peste 2.600 lămpi de iluminat moderne, cu consum redus, tip LED.
Concret, prin lucrările acestui proiect se înlocuiesc toți stâlpii de iluminat de pe bulevardul Victoriei, zona Podul Botoșaniului și strada Dimitrie Pompeiu, de la PETROM până la LIDL, unde se montează stâlpi noi, echipați cu lămpi LED de ultimă generație, pentru a ilumina carosabilul și zonele pietonale.
Se montează stâlpi noi, cu lămpi LED, în parcările publice de lângă intrarea în Spitalul Municipal Dorohoi și de pe strada C.D. Gherea, între ANAF și str. George Enescu, în parcarea de reședință dintre blocuri din cartierul Doja și în cea din cartierul Plevna, de lângă Aleea Vișinului.
Pe străzile și în intersecțiile cu treceri de pietoni unde e necesară o iluminare sporită, spre exemplu intersecția străzilor Vasile Alecsandri cu George Enescu, A.I. Cuza cu Poștei, cu 1 Decembrie, cu Alexandru Sahia și cu Spiru Haret, strada Zadurovici, se montează de asemenea stâlpi noi, echipați cu lămpi LED.
Ultima actualizare (Marţi, 28 Mai 2024)
|