Managementul calitatii
Anunturi licitații/achiziții
!!!AVERTIZĂRI/ATENŢIONĂRI
Control intern managerial
GHID COMPORTARE CUTREMUR
Consiliul Local
Protecția și prelucrarea datelor cu caracter personal
 

 

Atenție! Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii aici

Monitorul Oficial Local

         

 

 

Pentru a evita acest lucru Serviciul Voluntar din cadrul Primariei municipiului Dorohoi solicita  cetatenilor municipiului să respecte urmatoarele reguli:

 

   Arderea miriştilorprovoacă multe efecte negativesolului, determina poluarea aerului prin fumul rezultat iar  odată cu   arderea   resturilor vegetale, se distruge şi microfauna folositoare de la suprafaţa solului. Din păcate aceasta este cea mai întâlnită practică în activităţile de igienizare a terenurilor.

    Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie  uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.      

    O cauza principalaa unor incendii majore o reprezinta  jocul copiilor cu focul în conditii si înlocuri în care se pot produce astfel de evenimente, pentru aceasta luarea de masuri de catre    persoanele  careraspund, potrivit legii, de cresterea, educarea si îngrijirea copiilor este obligatorie.                                                                 

    Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, conform  H.G.R.  nr.537/2007 privind  stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, următoarele fapte:

- arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a  altor materiale combustibile, fără obţinerea  permisului de lucru  cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;

- amenajarea locurilor pentru utilizarea focului  deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului laconstrucţii, depozite,  culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi.

      In conformitatecu art.96 din OUG nr.195/2005 privind protectia mediului

,, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei pentru persoanele fizice si de la 25000 lei la 50000 lei ,pentru persoanele juridice incalcarea obligatiei proprietarilor si detinatorilor de terenuri de a arde miristile ,stuful ,tufarisurile sau vegetatia ierboasa fara acceptul autoritatilor competente, pentru protectia mediului si fara informarea in prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situatii de urgenta.

 

                  PROTEJATI-VA VIATA SI BUNURILE !

 
Căutare
“Cross-border Environmentally Friendly Transport Development” ("Dezvoltarea transfrontaliera a transportului prietenos mediului"), cod: 1HARD/3.1/11
Jurisprudența CEDO
SOLVIT- soluții la problemele legate de drepturile dvs europene
Protectia datelor cu caracter personal
MONITORUL OFICIAL LOCAL
F.R.D.S. Proiect - Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor
Oferte vânzare teren
Proiect transfrontalier Dorohoi-Edinet-Briceni
CONECT – Catalogul Organizațiilor Neguvernamentale pentru Evidență, Consultare și Transparență