Managementul calitatii
Anunturi licitații/achiziții
!!!AVERTIZĂRI/ATENŢIONĂRI
Control intern managerial
GHID COMPORTARE CUTREMUR
Consiliul Local
Protecția și prelucrarea datelor cu caracter personal
 

 

Atenție! Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii aici

Monitorul Oficial Local

         

 

 

  Centrul Militar Județean Botoșani, prin Biroul Informare-Recrutare , structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naționale care se ocupă de promovarea profesiei militare și recrutarea (înscrierea) candidaților – băieți și fete - pentru cariera militară, aduce la cunoștință celor interesați că au început înscrierile pentru instituțiile militare de învățământ liceal, postliceal și universitar militar pentru anul de învățământ 2022-2023, după cum urmează:

 

A FOST DATĂ ÎN UTILIZARE PLATFORMA DE ÎNSCRIERE ONLINE A CANDIDAȚILOR, astfel:

 

-         Pe rețeaua INTERNET – www.recrutaremapn.ro

 

ESTE OBLIGATORIU CREAREA CONTURILOR PE PLATFORMĂ

 

1 . – Crearea conturilor pentru fiecare candidat în parte de către unul dintre părinți/tutori legali (ai candidaților minori) sau de către candidat (dacă acesta este major) – DOAR ÎN PERIOADELE DE ÎNSCRIERE;

2. – Necesitatea introducerii, în secțiunea corespunzătoare:

 -  a datelor personale;

-  a opțiunilor privind instituțiile de învățământ militare pentru care se dorește să se participe la examenul de admitere;

-  încărcarea documentelor personale necesare înscrierii (conform pașilor din platformă) – ÎN VEDEREA CONSTITUIRII DOSARULUI DE CANDIDAT ÎN FORMAT ELECTRONIC.

Menționăm că PLATFORMA DE ÎNSCRIERE ONLINE A CANDIDAȚILOR LA PROFESIA MILITARĂ – INSTITUȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT MILITARE – conține :

-         Planul de școlarizare în instituțiile de învățământ militare pentru anul 2022 – 2023;

-         Graficele de recrutare, selecție și admitere pentru fiecare instituție de învățământ militară;

-         Documentele necesare întocmirii dosarului de candidat;

 

-         Criteriile generale și specifice fiecărei categorii de personal a Ministerului Apărării Naționale precum și pentru fiecare instituție de învățământ militară sau armă/specialitate militară.

  1. ÎNVĂȚĂMÂNT LICEAL – COLEGII NAȚIONALE MILITARE – 600 locuri, astfel  :

- Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare”  Câmpulung Moldovenesc – 120 locuri;

- Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza – 120 locuri;

- Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia – 120 locuri;

- Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” Craiova – 120 locuri;

 

- Colegiul Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza”  Constanța – 120 locuri. 

 

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică.

Pe durata pregătirii în instituțiile prezentate, se oferă gratuit școlarizare, cazare, echipament, hrană și asistență medical, acces la bazele sportive, biblioteci, laboratoare și multe alte facilități.

Activitățile școlare dar și cele extracuriculare oferă elevilor reale condiții de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar și perspectiva de a urma învățământul universitar sau postliceal militar în vederea unei frumoase cariere în cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Chiar dacă foarte mulți părinți/tutori legali și absolvenți consideră că mai este suficient timp până la admiterea din anul 2022, recomand celor interesați să ne viziteze cât mai curând la sediul biroului informare recrutare al Centrului Militar Județean Botoșani, situat în strada Sucevei, nr. 2, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi, vineri între 08.30-16.30, și marți între orele 10.30-18.30 iar informațiile suplimentare se pot obține la telefoanele 0231-512495, 0231-512850, int. 104, 106, 0231-518086, pentru a se informa din timp privind criteriile ce trebuie îndeplinite dar și etapele ce trebuie urmate până la examenul propriu-zis.

Criterii specifice de recrutare (înscriere):

  • vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022 (anul desfășurării concursului de admitere);
  • absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale - ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Termenul limită de înscriere este de 25 martie 2022 orele 16.30.

Ordinea etapelor pe care le veți parcurge este următoarea:

1. Înscriere   până la data de 25.03.2022;

2. Selecție - în cadrul Centrului zonal de selecție și orientare Câmpulung Moldovenesc - în perioada 17.01.2022-08.04.2022;

Selecția constă în probe psihologice și fizice ( acestea sunt prezentate detaliat pe pagina de facebook a Centrului militar județean Botoșani )

Candidații declarați ”Admis” în urma susținerii probelor de selecție vor efectua examinarea medicală.

3. Vizita medicală - Spitalul Militar Clinic de Urgență Iași - în perioada 31.01.2022-22.04.2022;

4. Finalizarea dosarului de candidat - numai după parcurgerea tuturor etapelor anterioare - la sediul biroului informare-recrutare - până la data de 13.05.2022;

5. Prezentarea la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc - în data de 26.05.2022;

6. Susținerea testului de verificare a cunoștințelor la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc - în data de 27.05.2022;

În completarea informării privind admiterea în învățământul liceal militar facem următoarele precizări :

- un candidat poate avea cel puțin o opțiune și cel mult cinci opțiuni;

- admiterea în colegiile naționale militare se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor finale de admitere, în funcție de opțiunile candidaților;

- testul de verificare a cunoștințelor la admiterea în colegiile naționale militare se susține la Colegiul Național Militar de la Câmpulung Moldovenesc indiferent de instituția pentru care a optat candidatul iar timpul de susținere a testului este de 3 ore.

-  testul de verificare a cunoștințelor la admiterea în colegiile naționale militare conține 30 de itemi, din care 10 pentru Limba și literatura română, 10 pentru Geometrie și 10 pentru Algebră;

- media finală de admitere se calculează astfel:
                                    MFA = 0,2xMA + 0,8xNT, unde

                                    MFA = media finală de admitere,

                                    MA= media de admitere la liceu calculată potrivit formulei stabilite de Ministerul Educației Naționale

                                    NT = nota la testul de verificare a cunoștințelor.

           Candidații declarați NEADMIS la una din instituțiile de învățământ liceal militar participă la repartizarea computerizată organizată de Ministerul Educației Naționale.

 

2. ÎNVĂȚĂMÂNT UNIVERSITAR MILITAR - OFIȚER în ARMATA ROMÂNIEI

-          8 instituții de învățământ universitar;

-          35 de specializări;

-          243 de locuri.

Termen limită pentru înscrierea candidaților: 03.06.2022

Instituții de învățământ universitar și locuri:

-          Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, București (3 ani): 15 locuri

-          Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3-4 ani): 33 de locuri

-          Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă", Brașov (3-4 ani): 26 de locuri

-          Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, Constanța (4 ani): 28 de locuri

-          Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”, București (4 ani): 42 de locuri

-          Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, București, specializarea drept: 10 locuri (absolvenții vor fi ofițeri în cadrul MApN).

-          Institutul Medico-Militar, București (5-6 ani): 89 de locuri repartizate la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, București (45 la medicină generală, 7 la medicină dentară, 7 la farmacie) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş (30 la medicină generală)

Ordinea etapelor pentru învățământul universitar pe care le veți parcurge este următoarea:

1.      Înscriere – până la data de  03.06.2022;

Se pot înscrie elevii aflați în ultimul an de liceu şi absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat şi vârsta de cel mult 26 de ani (24 pentru aviație naviganți) împliniți în cursul anului 2022.

2. Selecție - în cadrul Centrului zonal de selecție și orientare Câmpulung Moldovenesc - data planificării fiecărui candidat pentru selecție poate fi stabilită oricând în perioadele menționate și i se va comunica telefonic/e-mail, cu aprox. 4-5 zile înainte - în perioada 07.03.2022 – 17.06.2022;

Selecția constă în probe psihologice și fizice ( acestea sunt postate pe pagina de facebook)

3. Examinarea medicală - Spitalul Militar Clinic de Urgență Iași - în perioada 14.03.2022 – 10.06.2022 ;

           - DOAR candidații pentru Institutul Medico-Militar și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” ;

           - Candidații la academiile militare vor efectua vizita medicală după susținerea examenului de admitere, în funcție de ierarhizare, iar informarea acestora va fi efectuată de instituția de învățământ militară pentru care au întocmit dosarul de candidat.

4. Finalizarea dosarului de candidat - numai după parcurgerea tuturor etapelor anterioare - la sediul biroului informare-recrutare - până la data de 24.06.2022;

5. Prezentarea la instituția de învățământ universitar militar în vederea susținerii examenului de admitere în conformitate cu datele specificate .

Admiterea se desfășoară la următoarele date:

 - 19.07.2022 - la Academia Navală “Mircea cel Bătrân”

 - 21.07.2022 - la Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”

 - 25.07.2022 - la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă"şi la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”

Admiterea în instituțiile de învățământ universitar din subordinea MApN, constă într-o probă de evaluare a cunoștințelor la disciplinele Matematică, Informatică şi Limba engleză (test grilă cu 36 de itemi).

 

Regulamentele de admitere (toate informațiile legate de concurs) se publică pe site-urile unităților de învățământ.

 

3.1 .  ÎNVĂȚĂMÂNT POSTLICEAL – ȘCOLI POSTLICEALE MILITARE (pentru formarea subofițerilor cu durata studiilor 1 an - filiera directă), astfel :

-          4 școli militare;

-          14 specializări;

-          731 de locuri:

Termen limită pentru înscrierea candidaților: 10.06.2022

 Instituții de învățământ postliceal și locuri:

-          Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre "Basarab I" din Piteşti (1 an): 417 de locuri

-          Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene "Traian Vuia" din localitatea Boboc, judeţul Buzău (1 an): 60 de locuri

-          Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică din Sibiu (1 an): 158 de locuri

-          Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Logistică "Gheorghe Lazăr"din Chitila, judeţul Ilfov (1 an): 96 de locuri

 

3.2 .  ÎNVĂȚĂMÂNT POSTLICEAL – ȘCOLI POSTLICEALE MILITARE (pentru formarea maiștrilor militari cu durata studiilor 2 ani - filiera directă), astfel :

-          5 școli militare;

-           23 specializări;

-           449 de locuri.

Termen limită pentru înscrierea candidaților: 10.06.2022

Instituții de învățământ postliceal și locuri:

-          Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre "Basarab I" din Piteşti (2 ani): 88 de locuri

-          Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene "Traian Vuia" din localitatea Boboc, judeţul Buzău (2 ani): 110 de locuri

-          Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale "Amiral I. Murgescu" din Constanţa, judeţul Constanţa (2 ani): 101 locuri

-          Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică din Sibiu (2 ani): 105 locuri

-          Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri de Logistică "Gheorghe Lazăr „din Chitila, judeţul Ilfov (2 ani): 45 de locuri

Ordinea etapelor pentru învățământul postliceal militar pe care le veți parcurge este următoarea:

1.      Înscriere până la data de 10.06.2022;

Se pot înscrie pentru învățământul postliceal militar elevii aflați în ultimul an de liceu şi absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat şi vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în cursul anului 2022.

2. Selecție - în cadrul Centrului zonal de selecție și orientare Câmpulung Moldovenesc - data planificării fiecărui candidat pentru selecție poate fi stabilită oricând în perioadele menționate și i se va comunica telefonic/e-mail, cu aprox. 4-5 zile înainte - în perioada 07.03.2022 – 30.06.2022;

Selecția constă în probe psihologice și fizice ( acestea sunt postate pe pagina de facebook)

3. Finalizarea dosarului de candidat - numai după parcurgerea tuturor etapelor anterioare - la sediul biroului informare-recrutare - până la data de 08.07.2022;

4. Prezentarea la instituția de învățământ postliceal militar în vederea susținerii examenului de admitere în conformitate cu datele specificate :

- 03.08.2022 – pentru subofițeri;

- 08.08.2022 – pentru maiștri militari.

Admiterea pentru categoria subofițeri are loc la data de 03.08.2022 şi constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică şi Limba engleză, aplicată sub forma unui test grilă cu 36 de itemi elaborați în concordanţă cu programa şcolară valabilă pentru examenul de bacalaureat, filiera tehnologică

Admiterea pentru categoria maiștri militari are loc la data de 08.08.2022 şi constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică şi Limba engleză, aplicată sub forma unui test grilă cu 36 de itemi elaborati în concordanță cu programa şcolară valabilă pentru examenul de bacalaureat, filiera tehnologică.

 

Regulamentele de admitere (toate informațiile legate de concurs) se publică pe site-urile unităților de învățământ.

 

Examinarea medicală pentru candidații la învățământul postliceal militar va avea loc după admitere, în unitățile sanitare ale Ministerului Apărării Naționale.

 

 

 ****

Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro , www.recrutare.mapn.ro sau pagina de facebook a Centrului Militar Județean Botoșani.

                                                                          

                                                                           Întocmit

                                                           Șef Birou Informare Recrutare

                                                           Maior

                                                                       Ștefan – Dorin ȚICALO

 

                                                           tel. fix 0231 – 518 086

???? În cazul în care se vor modifica termenele finale acestea vor fi postate pe pagina de Facebook - Centrul Militar Județean Botoșani.

 
Căutare
“Cross-border Environmentally Friendly Transport Development” ("Dezvoltarea transfrontaliera a transportului prietenos mediului"), cod: 1HARD/3.1/11
Jurisprudența CEDO
SOLVIT- soluții la problemele legate de drepturile dvs europene
Protectia datelor cu caracter personal
MONITORUL OFICIAL LOCAL
F.R.D.S. Proiect - Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor
Oferte vânzare teren
Proiect transfrontalier Dorohoi-Edinet-Briceni
CONECT – Catalogul Organizațiilor Neguvernamentale pentru Evidență, Consultare și Transparență