Atenție! Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii aici
PANOURI FOTOVOLTAICE ŞI ACUMULATORI ÎN GOSPODĂRIILE INDIVIDUALE PENTRU CONSUMATORI VULNERABILI
LISTA OPERATORILOR ECONOMICI VALIDATI https://mfe.gov.ro/wp-content/
Ultima actualizare (Joi, 09 Ianuarie 2025) Anunt 14658 din 20.12.2024 concurs recrutare pentru functia publica de conducere de Director executiv, Directia EconomicaUltima actualizare (Vineri, 20 Decembrie 2024) Dispoziția nr. 622 31.10.2024 privind delimitarea, numerotarea și stabilirea sediilor secțiilor de votare de pe raza Municipiului Dorohoi la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților în anul 2024COMUNICAT Primăria Municipiului Dorohoi informează cetățenii cu privire la sistemul de gestionare al deșeurilor.Primăria Municipiului Dorohoi apelează la cetăţenii municipiului, persoane fizice, cât şi operatori economici, să dea dovadă de responsabilitate în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor provenite din deșeurile menajere. U.A.T. MunicipiulDorohoi are obligația de a atinge un nivel de pregătire pentru reutilizare şi reciclare de minimum 55% din masă totală de deșeuri municipale generate, până în 2025, pentru deșeurile de hârtie, metal, plastic și sticlă. În momentul de față, la nivelul Municipiului Dorohoi, rata de colectare selectivă a deșeurilor municipale la platformele de colectare este de aproximativ 10%. Pentru atingerea țintelor sus-menționate, Primăria Municipiului Dorohoi vine în ajutorul dvs. cu două proiecte de investiții aflate în implementare și finanțate din fonduri europene.
Utilizarea insulelor se va face cu ajutorul unor cartele nominale, ce vor fi distribuite fiecărui cetățean de către Primăria Municipiului Dorohoi și vor fi însoțite de un ghid de utilizare a acestora
Construirea unui Centru de colectare cu aport voluntar, unde cetățenii vor putea duce deșeurile provenite din gospodării, altele decât cele ce pot fi depozitate la platformele de colectare, cum ar fi: deșeuri periculoase, deșeuri textile, deșeuri electrice și electronice mici, obiecte de uz casnic mari, lemn, anvelope, etc.
Pe lângă beneficiile de ordin financiar pe care le putem obține prin creșterea gradului de colectare selectivă, atât ca persoane fizice, juridice, cât şi ca unitate administrativ-teritorială, trebuie să avem în vedere şi avantajele privind mediul, precum:
Persoanele fizice au obligaţia să depună deşeurile provenite din gospodărie, pe tipuri, în sistemul de colectare separată a deşeurilor municipale gestionate de operatorii economici, nerespectarea acestora fiind considerată contravențieşi sancționată cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, conform art. 62 alin. 1 lit. C din O.U.G. nr. 92/2021. Incendierea oricărui tip de deşeu şi/sau substanţă sau obiect este STRICT INTERZISĂ!!! Doar acţionând împreună și responsabil putem avea un Dorohoi mai curat și civilizat. Vă mulțumim pentru înțelegere! Ultima actualizare (Vineri, 29 Noiembrie 2024) ANUNT DEZBATERE PUBLICA PROIECT DE HOTARÂRE privind stabilirea impozitelor si taxelor locale în municipiul Dorohoi, pentru anul 2025Ultima actualizare (Miercuri, 20 Noiembrie 2024) |